Dosáhněte nejlepších výsledků s neinvazivní liposukcí

05.09.2012 13:07

Kavitace neboli  neinvazivní liposukce  je nejoblíbenější metodou na redukci tělesného objemu. Podstupují ji desetitisíce žen ročně a věřte, že vědí proč. Přesto se však najde skupina nespokojených, kteří o účincích této zeštíhlovací metody pochybují.

Kde je tedy pravda? Funguje skutečně kavitace? Ano, funguje, ale aby byly její účinky co největší, musíte dodržovat pár jednoduchých pravidel.

Opakování plodí úspěch

Pokud chcete, aby se dostavil opravdu trvalý a výrazný objemový úbytek, absolvujte sérii ošetření. Podle odborníků byste měli ultrazvukovou kavitaci podstoupit zhruba 8x. Ideální rozestup mezi jednotlivými zákroky je zhruba 10-14 dní. Trvalá ztráta objemu až 6 cm není ničím výjimečným.

Pokud si budete vybírat salón, kde kavitaci podstoupíte, informujte se, zda je součástí ošetření i lymfodrenáž. Ta po ošetření ultrazvukem dokáže urychlit odbourávání narušených tukových buněk. Seriózní kliniky nabízí lymfodrenáž jako nedělitelnou část procedury už v základní ceně bezbolestné liposukce.

Sluší se jen připomenout, že ačkoliv byste měli absolvovat sezení zhruba 8, nijak to nenaruší váš běžný život. Jedno ošetření trvá zhruba 50 minut, proto se kavitaci přezdívá také „obědová liposukce“. Mnohé dámy si totiž odskočí na zeštíhlovací kúru o polední přestávce.

 

Hodně pít a méně solit

Hlavní faktorem, který může úspěch celé kavitaci zhatit, je nedostatečný pitný režim. Týden před neinvazivní liposukcí byste měli pít minimálně 2,5 l čisté vody denně. Tři dny dopředu se vyhněte kávě a alkoholu. Vyplatí se také omezit solení.

Tři hodiny před zákrokem byste neměla jíst vůbec. Podle výzkumů také funguje vyrazit druhý den za sportem. Stačí si jít na chvíli zaběhat nebo strávit hodinku v bazénu. Buňky narušené kavitací se při aerobní aktivitě uvolňují ve větší míře než jindy.