Natřete to chloupkům: Laser ve vašich službách

30.06.2012 15:46

Evoluce (či stvořitel dle vašeho vyznání) se na nás, lidech, dopustila jisté zlomyslnosti. Zanechala na našich tělech drobné chloupky, které již ztratily svou funkci a působí dnešnímu lidstvu starosti. Chloupky zkrátka nejsou in, ať jde o nohy, třísla nebo obličej. Naštěstí věda srdnatě bojuje za lidský druh a hladká lýtka jako ze žurnálu můžete mít i bez každodenního holení. Řešením je laserová depilace.

Co že to vlastně je?

Účinnost této metody potvrzují nejen tisíce žen a mužů, kteří touto procedurou prošli, ale i vědecké závěry. Laser nastavený na přesně vypočítanou vlnovou délku účinně zničí vlasové cibulky, dík čemuž se už chloupek neobnoví.

Proces laserové depilace doporučují lékaři absolvovat zhruba 4x v rozmezí několika týdnů. Laser je schopen zničit pouze chloupky v tzv. růstové fázi. Při opakování zákroku postupně projdou všechny chloupky touto růstovou fází a dosažený výsledek tak odpovídá vašim představám.

Všechno, co vás zajímá o laserové depilaci

Laserová depilace představuje nejtrvalejší metodu odstranění chloupků. Jistotu hladké pokožky máte minimálně na několik let. Po té dochází u některých jedinců k vzniku nových vlasových folikulů. Jejich množství ale i tak bývá minimální a chloupky rostou tenké, takřka neviditelné.

Zákrok je na rozdíl od depilace voskem, nebo jiných agresivních metod, poměrně bezbolestný a nezabere příliš mnoho času. Lepší účinky vykazuje laser u brunetek a černovlásek, neboť lépe zničí více pigmentované chloupky. Pro lepší výsledky podstupte laserovou depilaci v zimě, kdy pokožka není tak opálená a laser snáz rozpozná pigment chloupku oproti pigmentu pokožky.

Není to sice levné, ale výsledek stojí za to

Pokud chcete trvalou depilaci absolvovat, připravte se na pořádný zásah do peněženky. Jedno ošetření laserem vás vyjde zhruba od 800 Kč (za horní ret) po 4 000 Kč (za obě lýtka).

Některé salóny mají speciální akci, díky které můžete ušetřit dost peněz a mít jistotu, že s výsledkem budete spokojeni. Pokud se nepodaří chloupky odstranit do 5. zákroku, máte pak každý další zdarma.

Jestliže vás trápí zarůstající chloupky, zarudlá pokožka po každém holení, nebo vás zkrátka jen nebaví každý den ztrácet drahocenný čas s žiletkou v ruce, zvažte depilaci laserem. Mnoho žen vám jistě potvrdí, že své investice nelitují.